Kaş ekimi

Kaştaki eksikliğin giderilmesinde kullanılan en yaygın uygulama kalıcı makyaj ve kalemle çizmek olmakla birlikte FUE yöntemi ile kıl kökü nakli çok daha etkin ve kalıcı bir çözüm olarak giderek yaygınlaşmaktadır.Eski yöntem olan FUT tekniğiyle nakil kalıcı makyajdan daha itici göründüğü için yaygınlaşamamış ve yerini FUE ye terk etmiştir.
Kaş ekimi video ve fotoları için instagram.com/kasekimi
Kaş kıllarının çıkış açısı çok değişken olan bir yapıdır. Her alanda farklı açıyla çıkmaktadır.Burun kökünde yukarı bakarken yanlarda kulağa doğru bakmaktadır genel olarak düşünüldüğünde yelpaze görünümdedir. Bu açıların verilerek doğal görünüm elde edilebilmesi kaş nakli konusunda tecrübe ve daha önemlisi yetenekli olmayı gerektirmektedir.

Kaş Ekimi

Saç ekiminden çok farklı, zor ve ince ayrıntıları olan bir uygulamadır bu sebeple saç ekimlerinin çoğunu yardımcı sağlık elemanları yaparken kaşı daha çok doktor ekmektedir. Kaş nakli yaptıracak kişi bu konuyu mutlaka nakil öncesi aydınlatmalı ve bu kadar ciddi bir uygulamayı yardımcı personellere bırakmamalıdır. “Doktor kontrolünde” değil bizzat uzman doktorun kendisi tarafından yapılmalıdır.
Ekimde kalitesi en iyi olan ense kılları kullanılır. İşlem esnasında dikkat edilmesi gereken en önemli şey kaşların çıkış açısıdır. Varsa oradaki kılların çıkış açısı taklit edilir yoksa kaşları alınmamış birinin çıkış açısına benzetilir. Dikkat edilmesi gereken bir diğer şey kanal açılmasıdır, kökler kesinlikle kanal açılmadan iğne ile delerek yerleştirilmelidir. Kanal açmak çukurluğa ve iz kalmasına neden olur. Ne kadar alana ekileceği önceden simetrik bir şekilde çizilir. Ekilecek alana kıl kökleri santimetre kareye 40-50 kök gelecek sıklıkta ekim yapılır. FUE yöntemiyle ekim bu konuda tecrübeli cerrah tarafından yapılması halinde doğal kaştan ayırt edilmesi zor olacağı kadar doğala yakın olur. Ense dışından burun, bacak alın kılları kullanılabileceğini iddia edenler olsa da bunlar daha çok kaş ekimi yapmayıp ahkam kesenlerin fikri gibi durmaktadır.

Sonuç Olarak: Araştırma yaparken şu sorular sorulmalıdır

Ekimi doktorun kendimi yapacak yoksa “ekip olarak ekiyoruz” diyerek yardımcı personellere mi yaptıracak?
Ekilen kökler tekli mi olacak yoksa 2-3 kök içeren şekilde mi yapılacak?
Açılar rastgele mi olacak 25 derece gibi net mi olacak?
Kanal açılacak mı iğne ile mi ekilecek?
Kökler vücut dışında bekletilecek mi?
Yeterince sık ekilecek mi?
Ücretlendirme sabit midir yoksa kök sayısına göre mi yapılacak?

Döiklemyle açılma

 

2 ay sonrası

Ekilen kaş uyum sağlıyor mu?

Kaş ekimi yaptığını yazan bazı sitelerde okursunuz “saçtan alınıp kaşa ekilen kökler zamanla kaşa uyum sağlar” bu cümle tümüyle sizi ikna etmeye yönelik bir cümledir ve elma ağaçlarının arasına ekilen kavağın zamanla elma ağacına döneceğini iddia etmekten farksızdır. Vücudun neresinden alınıp neresine olursa olsun nakledilen kök ekildiği yerdeki gibi değil alındığı yerdeki gibi davranmaya devam eder bir kılın ne kadar uzayacağı ekildiği yere değil genetik yapısına göre belirlenmiştir ve alındığı yerdeki gibi davranır. Bazı internet sitelerinde saçtan alınıp kaş bölgesine ekilen köklerin 2 yıl içinde kaşla uyum sağlayacağı ve uzamayacağı yazıyor bunu izah etmenin yolu yazanın bu konuda hiçbir fikri olmadığı şeklinde olabilir. Bir doktorun böyle yanlış bir bilgi yazması mümkün değildir ancak kendini bilmez ve kaşla ilgili fikri olmayanların yazabileceği yanlış bir bilgidir.

Kaş ekimi bilgilendirme

Benim 12 yıl önce ektiğim kaşlar dahil hepsi hala uzamaya devam ediyor ve bu güne kadar ekim yaptığım hiç kimseye “zamanla uzaması duracak” gibi akıldışı bir söz söylemedim. İnternetten yanlış bilgilenenlerin “hep uzayacak mı? ” sorusuna da “kesinlikle yaşadığınız sürece uzar” şeklinde net ve kesin cevap verdim

Kaş ekimi düşünüyorsanız ensenizdeki saçlar uzadığı sürece ekildiği yerde de uzamaya devam edecektir uzama hızı da yaklaşık ense saçlarıyla aynı düzeylerde olacaktır bunu bilmeli ve ona göre karar almalısınız.Uzayan bu kaşlarınızı 10-15 günde bir kısaltmak durumunda kalacağınızı unutmamalısınız.Orta yaş bir hastam “yaşlandığımda ben kimi bulup ta kaşlarımı kestireceğim” diyerek ekimden vazgeçmişti.

Ekli resimde gördüğünüz kişiye enseden ekim yapılmıştır, kendisi bilerek ve isteyerek kaşlarını uzun tutmaktadır, eğer isterse kulağının üzerine atacak kadar uzatabilir.

Uzamayan kıllardan kaş ekimi yapılabilir mi ?

Evet teorik olarak yapılması mümkün ancak kaşla benzer şekilde uzamayan tek kıl kol kıllarıdır onlardan alınıp ekim yapılabilir. Teorik olarak mümkün görünse de kol kılları çok ince olduğundan alımı oldukça zordur ve aynı dolgunluğu sağlamak için 3-4 kat daha fazla sayıda kök ekmek gerekir. Koltuk altı ve etek kılları saç gibi uzadığı için farkı olmamaktadır.

Kaştan alınıp kaşa ekilebilir mi ? Bu da teoride mümkündür ama kaşın kılları yatay çıktığı için alım çok zordur, ben iki kişiye denedim ikisi de başarısızlıkla sonuçlandı ve devam etmedim. Op.Dr.Atilla KAYA Medikal Estetik ve Genel Cerrahi Uzmanı

Kaş Bölgesindeki Yara İzinin Kıl Kökü Nakliyle Kapatılması

Kaşta yara izi

 

Ekimden 1 ay sonrası

Kaşta olan izler çok dramatik görünebilirler ve anlamlı ifade değişikliğine sebep olurlar.

Kaş ekimi sonrası bakım nasıl yapılır?

Kaş Ekimi Sonrasında BakımKaş ekimi yapılanlar genellikle kadındır ve kadınlar bakım ve olabilecekler konusunda erkeklerden daha hassastırlar. Bu sayfada okuyacaklarınız ekim yaptığım kişilere söylediğim ve unutma ihtimaline karşı yazıp verdiğim önerilerdir, kliniklerin farklı uygulamaları olsa da herkesin uygulayabileceği bakım şeklidir.

Size yapılan FUE Kaş ekimi yaygın olarak yapılan FUE den farklıdır şöyle ki; alım 0.6 mm lik uçlarla halinde alınıp, köklerin canlı kısmına dokunulmadan ve saatlerce vücut dışında bekletmeksizin ekilmiştir bu sayede ekilen her kök çıkacak kök ölümü olmayacaktır.

Ekim yapılacak kanallar jilet benzeri kesici alet kullanmadan 0.6 mm lik iğneler yardımıyla cilt kesilmeden delerek ektiğim için ekim alanındaki kılcal damarlar ve o bölgede bulunan kökler zarar görmeden ekim yapılmış oldu.Cildi kesmeden delerek ektiğim için saç diplerinde çukurluk olmaz. Ekim yapılırken her köke özel olarak o anda iğne batırılarak açılan delik istenilen açıyla açılabildiği için kaşlarınız bölgeye göre değişen bir şekilde 25-30 derece açılarla çıkacaktır bu sayede var olan kaşlarınıza en yakın görüntü ortaya çıkacaktır.İyileşme dokusu dediğimiz fibrozis sebebiyle tek tük açı değiştiren kök olabilir bu iyileşme dokusunun belirlediği bir durumdur ve engellenemez.

Gerek ekim gerekse alım alanı özel bir bakım ve ilaç kullanımı gerektirmiyor.Köklerin alındığı bölgeyi ertesi gün yıkayabilirsiniz.Ekim yapılan bölgeyi 48 saat sonra yıkayabilirsiniz önce kullandığınız sabun veya şampuanı ekim yapılmayan alanda köpürtüp o köpükle okşama şeklinde yıkayınız.Ekim alanını bir defada temizlemeye çalışmayın yıkadıkça zamanla temizlenecektir. Ekimden hemen sonra spor yapabilir ve güneşlenebilirsiniz,48 sat sonra denize ve havuza girebilirsiniz.Kaşınızı bir yere çarpmadan normal yaşamınızı sürdürebilirsiniz.

Ekim alanının farklı görünümmesinin sebepler şunlardır;

Küçük noktacıklar şeklinde pıhtılar;bunların temizlenmesi ilk 2-4 banyoda tamamlanacaktır.

Kök alınırken enseden mecburen alınan ama cilt yapısını bozmamak için ekim alanına ekilmeyen 0.6 mm çapında cilt parçacıkları.Bu parçacıklar cilt dışında bırakıldığı için küçük çıkıntılar şeklinde görülür ve 10-13 günde kendiliğinden dökülür.Bu çıkıntılar dökülmediyse 12-14.gün banyoda kaşınızı köpürtün ve bu köpük kaşınızda 5-10 dakika bekletip köpüğü durulayıp tekrar köpürtün ve ikinci yıkamada ekim yapılan alanı hafif tırnaklayarak temizleyin.Bu temizlikle kabuklar uzaklaşacak ve alan tümüyle temizlenmiş bir şekilde ortaya çıkacaktır. Unutmayın tırnaklayarak temizleme işlemini 12-15.günlerde yapabilirsiniz.

12-15.günde yaptığınız bu banyodan çıktığınızda gelecekteki kaşınızı göreceksiniz. Kaşınızın şekli, çizgileri ve sıklığıyla ilgili bir değişiklik istiyorsanız bu günlerde belirleyip karar vermelisiniz.2-6 hafta arasında ekilen saçların bir kısmı veya tamamı geçici olarak dökülecektir.Dökülenler 6.haftadan sonraki 4-8. ayda çıkmaya başlayacak ve bir yılın sonunda ekilenlerin tamamı çıkmış olacak 12.günlerdeki gördüğünüz kaşınızın son halini 1 yılın sonunda tekrar görürsünüz..

Şok dökülme dönemi dediğimiz 2 hafta -1 yıl arasında saçınızın son halini görmediğiniz için yeni bir ekime karar vermemelisiniz ancak dökülmenin başlamadığı ilk 15 günde aldığınız kararı bu günlerde uygulayabiliriz.Bu süreler bilim çevrelerince belirlenmiş sürelerdir.

Uyguladığımız köke dokunmadan ve kökü vücut dışında bekletmeden ekim tekniği sayesinde kaç kök ekildiyse o kadar kıl çıkacak ve siz zarar vermedikçe hiç bir kayıp olmayacaktır.

Buraya kadar hep ekimden söz ettik, bir de kalıcı kontur da denilen dövme işlemi var, onunla ekimi kıyaslayalım.

Kalıcı Kontur mu Kaş Ekimi mi?

Dökülmelerde yada diğer kayıplarında  en sık kamuflaj şekli kalıcı konturdur.Zamanında çok kişiye yapılmış olsada ekimle ilgili bilgi düzeyi arttıkça kontur yaptıran giderek azalmaktadır. Ayrıca kalıcı konturunda solma,renk değiştirme,aşırı suni görünüm gibi sebeplerle üzerine ekim giderek yaygınlaşmaktadır.

Ekiminin kalıcı kontura bir çok üstünlüğü vardır.

Kontur ile kıl kökü nakli arasındaki farkların bazıları;

 

Kalıcı makyaj(kontur)      Kaş ekimi

  • Suni görünür                         Doğaldaki gibidir
  • Tekrarlamak gerekir            Bir kez yapılması yeterlidir
  • Olan kaşlara zarar verebilir    Olan kaşlar zarar görmez
  • Yok edilmesi çok zordur      Normaldeki gibi alınabilir
  • Zamanla renk değiştirir          Doğal rengindedir
  • Solar ve kaybolur                Hep ilk günkü gibidir
  • Şekil değiştirilemez               Şekillendirilebilir
  • Yapanın eğitimi gerekmez     Uzman doktor yapar

 Konturu yaptırmadan önce çok sayıda pişman olmuş insan olduğunu bilerek iyi değerlendirme yapılmalı ve mutlaka her ikisini de yaptırmış kişilerle görüşüp kıyas yapılmalıdır. Bir de şöyle bir istatistikten söz edebiliriz, ektim yatıran kişilerin % 70 i daha önce kalıcı makyaj yaptırıp pişman olanlardan oluşmaktadır. Bu veriler kıl tekniği denilen yöntem için de geçerlidir.

Tüm bu önerileri dikkate alabilirsiniz ama doktorunuzun önerilerine uymalısınız. Op.Dr.Atilla KAYA

http://www.kasekimi.com
https://www.ideaklinik.com/kas-ekimi-fiyatlari.html

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Genel saglik © 2018